وبلاگ
عیب یابی داکت اسپلیت
از جمله یکی از پر استفادهترین سیستمهای تهویه مطبوعی که در واحدهای تجاری و منازل مسکونی استفاده میشود داکت اسپلیت است که برای خنک سازی مورد استفاده قرار میگیرد. داکت اسپلیت دارای بخشهای متعددی است که تماما در کنار هم منجر به تامین هوای مطبوع میشوند. در واقع گاهی اوقات ممکن است که هر کدام از این اجراء از کار بیافتند و کل سیستم خراب شود؛ و زمانی که سیستم از کار بیافتند دیگر کارایی مناسبی نخواهد داشت و لازم است که کاراهایی همچون عیبیابی داکت اسپلیت انجام شود و سپس در جهت رفع عیب اقدامات لازم را انجام داد؛ توصیه میکنیم که کار عیبیابی و تعمیر توسط تعمیرکاری مجرب انجام شود لذا به دانش و تجربه کافی احتیاج است.
در واقع داکت اسپلیت نوعی سیستم اسپلیت است که از طریق داکتها یا همان کانال هوای خنک را به اتاقها انتقال میدهد و البته ناگفته نماند که از این سیستم در فصل زمستان به عنوان یک سیستم گرمایشی هم استفاده میکنند. در واقع یک علت اصلی که این سیستمها را محبوب کرده همین استفاده در فصل گرما و سرمای آن است. در این مقاله برخی از عیبهای این سیستم را بررسی میکنیم با ما همراه باشید.
عیبیابی روشن نشدن داکت اسپلیت
روشن نشدن داکت اسپلیت ممکن است که از موارد مختلفی نشات بگیرد که از جمله آنها موارد زیر را نام میبریم:
قطع بودن برق: زمانی که دکمه سیستم زده شود و اما فعال یا روشن نشود اولین چیزی که بایستی بررسی شود، قطع بودن برق سیستم است. در وهله اول پریز برق را بررسی کنید و زمانی که مطمئن شدید که سالم است آن را از بدنه داکت اسپلیت جدا کنید و با استفاده از مولتیمتر میزان برق ورودی آن را بسنجید. زمانی که در ترمینال اصلی جریان برق وجود نداشت بایستی سیم رابط را تعویض کنید.
خرابی کلید اصلی: زمانی که بهصورت دائم از داکت اسپلیت استفاده شده باشد قطعا کلید اصلی به استهلاک دچار شده و احتمال خرابی آن بالا است. برای مطمئن شدن لازم است کلید را جدا کنید و با استفاده از مولتیمتر آن را تست کنید.
قطعی سیم: گاهی اوقات ممکن است که سیم کشی دستگاه به علت فرسودگی قطع شده باشد در این زمان لازم است که به بررسی محل اتصالات بپردازید و از این که جریان برق در محل انشعابات سالم است مطمئن شوید؛ به عبارت دیگر بین کلید موتور فن و ترموستات را بررسی کنید و از صحت جریان بین آنها مطمئن شوید.
عیبیابی وزش باد گرم توسط داکت اسپلیت
گاهی اوقات ممکن است بخواهیم از حالت سرمایشی سیستم بهره ببریم اما با روشن شدن آن باد گرمی از سیستم خارج میشود بنابراین برای عیبیابی داکت اسپلیت بایستی کارهای زیر را انجام دهید:
عیب در برد کنترل داکت اسپلیت است
برد این دستگاه یک قطعه الکترونیکی است که همچون مغز انسان به داکت اسپلیت فرمانهای لازم را انتقال میدهد. زمانی که برد خراب باشد قطعا فرمانهای اشتباهی را صادر میکند و این که دستورات آن مبتنی بر عملکرد اسپلیت ارسال نشود.
پوشیدگی یونیت کندانسور
اساسا در فصلهای سرد از حالت سرمایشی آن استفاده نمیشود و معمولا از طریق کاور یونیت خارجی آن را پوشش میدهند تا در شرایط جوی مختلف و سرما در امان باشد. زمانی که فصل گرما شود پوشش و یا کاور آن برداشته نشود، اختلالاتی در عملکرد کندانسور ایجاد میشود که سیستم توانایی برودت خود را از دست میدهد.
تنظیمات کنترل
این دستگاه را برای گرمایش و سرمایش استفاده میکنند بنابراین روی کنترل آنها تنظیمات مربوط به هر قسمت نوشته شده است؛ اگر این تنظیمات روی حالت مناسبشان انجام نشده باشد سیستم هوای گرمی را تولید میکند، بنابراین از درستی تنظیمات مطمئن شوید.
عیبیابی در ترموستات
ترموستات برای تنظیم درجه حرارت مکان کاربرد دارد که دستورات لازم را برای روشن و خاموش شدن داکت اسپلیت را به موتور میدهد و در صورت تنظیم اشتباه آن و یا خراب شدن آن سیستم بهدرستی کار نمیکند.
عیبیابی در کمپرسور
در سیستم تبریدی کمپرسور همانند قلب سیستم است که زمانی که عملکرد درستی نداشته باشد کل سیستم عملکرد مناسبی نخواهد داشت. اگر کمپرسور خراب شود بهترین کار این است که آن را خاموش کنید چون اگر بیشتر کار کند ممکن است بسوزد و در این صورت برای تعویض آن هزینههای زیادی صرف میشود.
عیبیابی در فیلتر پنل
برای تصفیه هوا در داکت اسپلیت معمولا از فیلتر استفاده میشود و زمانی که گرفته شود هوا از آن بهراحتی عبور نمیکند و وزش باد مطلوب نخواهد بود. بهترین راه حل این است که زمان سرویس دستگاه فیلتر آن را تعویض کنید.
عیبیابی داکت اسپلیت در فن
اساسا هواساز داکت برای این که جریان هوا را تولید کند به فنهای برقی احتیاج خواهند داشت و زمانی که در قسمتهای الکتریکی فن یا قسمت پروانه مشکلی وجود داشته باشد، جریان هوا بهصورت صحیح تولید نمیشود.
کمبود مبرد در داکت اسپلیت
گاهی اوقات به دلیل نشتی احتمالی میزان گاز مبرد در سیستم کم میشود ظرفیت برودتی داکت اسپلیت هم با توجه به آن کم میشود. بنابراین از اندازه کافی مقدار مبرد موجود مطمئن شوید و در صورت نیاز به سیستم مقداری مبرد اضافه کنید.
صدای خروجی داکت اسپلیت زیاد است
زمانی که صدای خروجی داکت اسپلیت زیاد است ممکن است مشکل از موارد زیر نشات بگیرد:
- بهصورت استاندارد کانال کشی طراحی و اجراء نشود.
- ورق کانال ضخامتی کمتر از حد استاندارد داشته باشند.
- استفاده از دریچه بیکیفیت که ورقهای نازکی دارند که دمپرها بر اثر باد میلرزند.
- صدا از دستگاه هوا سازی یا کانالها است.
- سایز کانال کشیها و سایز دستگاه هماهنگ نباشد و یا کانال کشیهای انجام شده برای دستگاه تناژ پایینترند.
- نزدیک بودن دریچه برگشت و هواساز در دستگاه بههم
در تابستان به جای باد سرد دستگاه باد گرم تولید میکند!!
یکی دلایلی که منجر به گرم نشدن دستگاه کویل آب داغ در زمستان وجود هوا در کویل است؛ اساسا کویل بهخوبی هواگیری نمیشود. در ساختار اکثر کویلهای تولید شده یک شیر هواگیری وجود دارد که زمانی که فصل زمستان شروع میشود بایستی تکنسین کار آن را هواگیری کند. اساسا هواگیری زمان زیادی را از او میگیرد اما مشکل را به خوبی برطرف خواهد کرد.
علت لرزش کندانسور
اساسا تعداد کندانسورهای بالای پشت بام زیاد است که در گاهی اوقات توسط چهار پایه لرزش حاصله به سقف طبقه آخری منتقل میشود و معمولا ساکنین آن طبقه بسیار اذیت میشوند. برای رفع کردن این مشکل لازم است که از یک لرزه گیر استفاده کنید. اما اگر در کندانسور استار اولیه صورت نمیگیرد چه کنیم؟ اساسا فاصله زمانی بین تولید دستگاه تا نصب و راه اندازی آن وجود دارد که منجر به عدم استار اولیه میشود برای رفع این مشکل بایستی از هارد استارت استفاده شود.
هواساز آبریزی دارد !
برای نصب کردن لوله خروجی درین در سطح بالاتر از دستگاه، شیب لازم برای خروج آب درین وجود نداشته باشد، تشک آن پر از آب میشود و سپس آب سرریز خواهد شد. برای این که با این مشکل روبهرو نشوید بهتر است که از پمپ درین استفاده کنید. در گاهی اوقات کویل اپراتور یخ میزند و زمانی که دستگاه خاموش میشود آب یخ شده با توجه به حجم آب تولیدی لوله درین، اب از تشک آن لبریز میشود.
گاهی اوقات لولههای درین گرفته میشوند؛ در واقع در جنوب و شمال کشور شرجی زیادی دیده میشود که با نصب کویل آب داغ گاهی اوقات در قسمت خروجی هوا صورت میگیرد که این مسئله منجر به خنک شدن کویل از طریق هوای سرد دستگاه میشود؛ حال روی کویل عمل تقطیر صورت میگیرد و در نهایت چکه خواهد کرد. گاهی اوقات هم بعضی از دستگاهها کاملا هواسازی سیل میشود یعنی اگر به دلیل کوچک بودن اندازه کانال از حد استاندارد هواسازی از داخل دچار فشار منفی خواهد شد که در نهایت آب تشک تخلیه نخواهد شد و در هوا سازی شاهد آب ریزی خواهید بود.
سخن پایانی
در این مقاله از الکتروپخش امین سعی کردیم که عیبیابی داکت اسپلیت را بهصورت کامل شرح دهیم و تمام مسائل را کاملا بررسی کنیم. پیشنهاد میکنیم که عیبیابی و رفع مشکل را حتما به یک متخصص با تجربه بسپارید و به هیچ عنوان خودتان دست به کار نشوید لذا انجام این کار به تجربه و دانش بالایی احتیاج دارد و کار هرکسی نیست. امیدوارم که از خواندن این مطلب به اطلاعات کافی رسیده باشید و در صورت داشتن هر گونه نظر و پیشنهادی آنرا برای ما کامنت کنید.